За по-малко от денонощие стойността на биткойн се понижи с над

...
За по-малко от денонощие стойността на биткойн се понижи с над
Коментари Харесай

Как Илън Мъск срина цената на биткойна за по-малко от денонощие

За по-малко от денонощие цената на биткойн се намали с над 10% , достигайки невиждано от два месеца дъно. Смята се, че този внезапен спад е обвързван с отчетите на Wall Street Journal, които разкриха, че компанията на милиардера SpaceX е разкрила продажбата на биткойн в размер на $373 милиона.
Прочетете още
Компанията за галактически технологии на Илон Мъск е продала всичките си биткойни като към този момент се е освободила от крипто активите си и това мигновено срина цената на най-известната криптовалута съгласно The Wall Street Journal.

В него подробно се разказват насъбраните разноски на компанията, възлизащи на към $5.4 милиарда в границите на две години, които обгръщат такива, свързани с придобиването на парцели и съоръжение, както и за научноизследователска и развойна активност.

Този ход идва, откакто Мъск, който е основен изпълнителен шеф на SpaceX, обществено разкри през 2021 година, че компанията е вложила в биткойн. Това известие пристигна малко откакто Tesla и друга компания, съоснована от него, разкри своя проект за закупуване на криптовалута на стойност 1,5 милиарда $.

В доклада си за приходите за второто тримесечие на 2023 година Teslа уточни, че е запазила единствено $184 милиона от притежаваните от нея биткойн токени, откакто през второто тримесечие на 2022 година е продала над 75% от първичната си инвестиция в размер на $1.5 милиарда.

Участието на Мъск в крипто пространството и неговото утвърждение на разнообразни токени, в това число Dogecoin DOGE/USD, оказаха доста въздействие върху пазарните им стойности.

Той даже краткотрайно промени логото на Twitter, с цел да показа емблематичния DOGE Shiba Inu. След придобиването на Twitter през октомври 2022 година, който по-късно преименува на „ X ”, Мъск загатна за опцията за създаване на цялостна финансова екосистема на платформата.

Малко след внезапния спад на криптовалутата, тя съвсем съумя да се възвърне до $27,000, а към  момента на писане на материала BTC се търгува за $26,500 демонстрират данни на платформата coindesk.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР